BIH

Bevanda i Pendeš u Vijeće ministara, Miličević, Dujmović, Lasić u Vladu FBiH

Sva imena kandidata iz HDZ-a bit će definirana ovog vikenda

Redakcija

14.3.2015

Stranačka tijela i rukovodstva HDZ-a BiH, SDA i DF-a jučer su razgovarala svako o svojim kandidatima za ministre i doministre u državnoj i ministre u federalnoj Vladi, piše Večernji list.

Već su, ili će za vikend biti otklonjene posljednje nedoumice oko imena kandidata pa je skoro izvjesno kako će iduće sedmice zasjedati Zastupnički dom Parlamenta FBiH kako bi potvrdio novu entitetsku Vladu, dok će datum zasjedanja Zastupničkog doma Parlamenta BiH i potvrđivanje Vijeća ministara ovisiti o brzini provjere kandidata za ministre i doministre.

Jučer se i u HDZ-u BiH razgovaralo o kandidatima za određene pozicije u Vladi Federacije BiH i Vijeću ministara BiH. Iako još ništa nije definirano, Večernji list ekskluzivno saznaje kako su se jučer spominjala imena pojedinih kandidata. Kako pišu, na mjesto ministra financija mogla bi biti kandidirana dugogodišnja ekonomistica Jelka Miličević, kandidat za novog ministra prometa i veza bit će Denis Lasić, dosadašnji premijer HNŽ-a, a na srpsko mjesto koje je pripalo HDZ-u, ministar kulture i sporta, mogla bi biti kandidirana Zora Dujmović, bivša zastupnica. Za državni nivo još se od ranije zna da je kandidat za ministra financija Vjekoslav Bevanda, a Večernji list saznaje kako bi Marina Pendeš, dosadašnja zamjenici ministra obrane, mogla biti nova ministrica obrane.

Što se tiče zamjeničkih mjesta, Večernji list neslužbeno saznaje, kako je kandidat za zamjenika ministra vanjskih poslova Josip Brkić, a za zamjenika ministra prometa i veza Predrag Kožul. Sva imena kandidata iz HDZ-a BiH bit će definirana ovog vikenda.