BIH

"Avaz" saznaje: Peti uhapšeni u akciji "Beneluks" je Željko Malenica

Uhapšeni će danas biti predati Tužilaštvu BiH

M. Aš. /Dž. Č.

14.3.2015

Peti uhapšeni u akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) kodnog naziva "Beneluks", koji je bio u grupi koja je planirala teroristički akt i izgradila bombu sa namjerom da je isporuče u jednu od skandinavskih zemalja je Željko Malenica, kako saznaje "Avaz" od bliskih izvora. On će danas sa još četvoricom uhapšenih biti predat u Tužilaštvu BiH nakon kriminalističke obrade u SIPA-i.

Od izvora bliskih SIPA-i, "Avaz" saznaje" da SIPA istražuje ko je slao novac osobama u BiH da rade na izradi eksplozivne naprave.

Podsjećamo, SIPA  je jučer uhapsila pet osoba koje se dovode u vezu sa terorizmom. Uhapšena su tri državljanina BiH i državljanin Švedske, a pronađena je i improvizovana eksplozivna naprava. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Enver DŽanko, Adis Ramić i Amar Šljivo, sva trojica državljani BiH, Osman Abdel Selam, državljanin Švedske arapskog porijekla, prenose federalni mediji

Uhapšeni su osumnjičeni da su, po narudžbi, na području BiH izradili eksplozivnu napravu koja je trebala da bude korištena za izvršenje terorističkog akta.

VEZANA VIJEST: Uhapšeni u sklopu akcije "Beneluks" danas će biti predati Tužilaštvu