NOGOMET

I ON LEŽI, LEŽI, LEŽI... Da li je ovo najsmješnije simuliranje ikad?!

Šaljivi video stiže iz Ekvadora

Autor:A. Vr.

13.3.2015

Šaljivi video stiže iz Ekvadora, iz Cope Libertadores. Naime, golman Barcelona Sporting Cluba, Maximo Banguera, je u utakmici protiv Atletico Nacionala pokušao glumom teško povrijeđenog izbjeći crveni karton. Međutim, taktika mu baš nije pošla za rukom, a on se totalno osramotio.

U 90. minuti utakmice, Banguera je izašao daleko od svog gola i pokupio igrača Atletica. Svima je bilo jasno da je to crveni karton. Da bi se izvukao bez crvenog kartona, ekvadorski golman je ostao nepomično ležati na terenu, glumeći da je teško povrijeđen. Kakvu je tačno ideju imao u glavi, to zna samo on.

Međutim, sudija nije pao na golmanovu foru, te ga je ipak poslao put svlačionice. Snimka pokazuje kako Banguera uopće nije dobio jak udarac, već je protivnički igrač samo malo zakačio njegovu lijevu ruku u naletu za loptom.

Odnosno, Banguera je lijevom rukom srušio protivničkog igrača. Na kraju je, uz crveni karton, zaradio i dozu sramote u svojem nogometnom CV-u, ali dobru preporuku za ulogu "živog mrtvaca" u nekom šaljivom horor filmu.