AUTO-MOTO

Novi Audi Q1 na tržištu iduće godine

Ciljna grupa prodaje ovog mini terenca bit će mlađi vozači

Autor:(D. K.)

11.3.2015

Audi je potvrđio da će od sljedeće godine proširiti svoj portfelj terenaca. Radi se Audiu Q1, mini terencu za koji se predviđalo da će već 2013. godine krenuti u proizvodnju.

Od svih Audijevih terenaca i crossovera, novi Q1 smatrat će se ulaznim modelom, a na tržištu će se takmičiti sa Nissan Jukeom, nadolazećim Volkswagen Polom u izvedbi terenca, te BMW-om Urban Crossom, prenio je Index.hr.

U razgovoru sa medijima, direktor Audia Rupert Stadler rekao je da će Q1 Audiju omogućiti pristup širem broju kupaca, a ujedno će predstavljati i korak dalje za vlasnike Audia A1. Također je rekao da će ciljna grupa prodaje ovog automobila biti mlađi vozači.

Kao većina nadolazećih generacija automobila koje će proizvesti Volkswagen, tako će se i Q1 temeljiti na fleksibilnoj MQB platformi, a po dimenzijama biti će sličan trovratnom A3.

Što se motora tiče, novi Q1 doći će sa istim motorima kao i A1, s rasponom snage od 85 do 252 KS, i koji će doći sa pogonom na prednje kotače kao standardnom ponudom, a moći će se uzeti i quattro - pogon na sva četiri kotača.