OSTALI SPORTOVI

Evo kako je srbijanska publika u Kraljevu dočekala hrvatske tenisere

Davis Cup

Autor:(A. Vr.)

6.3.2015

Hrvatski teniser Mate Delić prokomentirao je prvi meč prvog dana Davis Cupa protiv Srbije, u kojem je izgubio od prvog reketa svijeta Novaka Đokovića s 3:0 (6:3, 6:2, 6:4). Delić je nahvalio i domaću publiku u Kraljevu, koja je pljeskom ispratila završetak intoniranja hrvatske himne i pružila sjajnu dobrodošlicu našim tenisačima.

"Nisam imao što izgubiti, ušao sam u meč uživajući u tenisu, igrao sam protiv najvećeg svih vremena, uživao sam i bila mi je velika čast igrati protiv Đokovića. Naravno, bilo je i malo treme, ali kako meč ide onda počnete uživati", kazao je Delić na presici nakon meča, javaljaju hrvatski mediji.

Iako je uvjerljivo poražen, Delić je kazao:

"Ovo nije poraz, nego pobjeda, veliko iskustvo za mene koje će mi donijeti napredak u karijeri. Sretan sam što sam imao priliku igrati sa Novakom", objašnjava Delić.

Posebno se zahvalio publici u Kraljevu koja je pljeskom dočekala Ćorića i društvo. Tokom intoniranja himne "Lijepa naša" nije se čuo niti jedan zvižduk. Za svaku pohvalu.

"Hvala publici, iznenađeni smo, čuli smo pljesak našoj himni i zahvalan sam na tome. Od početka se ovdje osjećamo kao kod kuće, uživamo, a nadam se i da će meč do kraja biti neizvjestan", poručio je Delić.

I Novak Đoković je imao samo riječi hvale na publiku i atmosferu u Kraljevu.

"Pokazali su sportsku kulturu, poslana je lijepa slika u svijet i zbog toga treba biti zadovoljan. Publika je bila izvanredna. Što se tiče dvoboja, bio sam svjestan da sam favorit i da ljudi očekuju pobjedu, ali takve mečeve je najteže igrati, pogotovo kada je protivnik mlad i kvalitetan i nema što izgubiti. Delić se dobro kreće za svoju visinu i pokazao je da je jedan od najperspektivnijih igrača današnjice", nahvalio je Đoković Delića.