NOGOMET

TUŽNA SUDBINA Da li je ovo ipak najgori prekršaj u historiji nogometa?!

Bney Yehude objavio kraj karijere

Autor:A. Vr.

6.3.2015

Vezni igrač izraelske Maccabi Haife Ruben Rayos vinovnik je možda i najgoreg starta u historiji nogometa. Video ovog groznog prekršaja, koji se dogodio u martu 2014. godine, brzinom svjetlosti proširio se YouTube kanalom, a povrijeđeni igrač Rafi Dahan tada je pretrpio lom noge.

Strašan prekršaj viđen je u duelu Maccabija iz Haife i Bnei Yehude u martu prošle godine. I nakon ovog prekršaja, od kojeg je sad prošlo godinu dana, postavlja se pitanje: Je li ovo najgori start u historiji nogometa? A što se tačno tada dogodilo? U 83. minuti susreta veznjak Maccabija Ruben Rayos napravio je grozan prekršaj nad Rafom Dahanom, uklizavši mu desnom nogom u njegovu lijevu stajaću nogu.

Igrač Bney Yehude je pao na teren kao pokošen, i uz bolnu grimasu na licu zabrinuo svoje saigrače. Ubrzo je došlo do kratkog koškanja igrača obje ekipe, a kasnije se saznalo da je Dahanu pukla noga.

Nakon loma noge, nesretni igrač se nikad nije u potpunosti oporavio od ove teške povrede, i u 25 godini je morao prekinuti svoju nogometnu karijeru. Stoga je jučer objavio da se više neće baviti nogometom. Tužna nogometna priča.