NAUKA

U tijelu nosimo i do 15 kilograma otrova: Evo kako ga izbaciti

Šokantno

Autor:(A. Vr.)

6.3.2015

Čovjekov probavni sistem pravi je stroj za preradu hrane, a ako uzmemo recimo 70 godina čovjekovog života, dolazimo do zapanjujućih podataka oko količine hrane i tekućine koje prolaze njega. Isto tako, dolazi se i do podatka o količini toksičnog otpada u crijevima, kojeg se treba znati riješiti pravilno i na vrijeme.

Čak 100 tona hrana i 40.000 litara tekućine prođe kroz crijeva čovjeka s navršenih 70 godina, u cijelom njegovom dotadašnjem životu. No, isto tako, u crijevima se tokom tog vremena akumulira i ukupno 15 kilograma toksičnog otpada pa te toksine treba izbaciti van iz probavnog sistema.

Toksini u cijrevima truju krv čovjeka i nanose nepopravljicu štetu organizmu. Mnogi su simptomi da su čovjekova crijeva možda puna toksina ili da su začepljena, a neki od njih su poremećen metabolizam, česti zatvori, dijabetes, pretilost ili anoreksija, slab sluh i vid, bolesti bubrega i jetre, loše stanje kože, kose i noktiju te mnoge bolesti od artritisa do raka.

Klistir će pomoći samo u ograničenom obimu, a taj proces je ionako skup, dugotrajan, neugodan i loš za crijevnu mikrofloru.

Rješenje postoji u jednostavnom receptu - 1-1,5 dl kefira uz jednu do tri žlice mljevenih sjemenki lana. U roku od tri sedmice, uz svakodnevnu konzumaciju, vaše tanko i debelo crijevo bit će očišćeno od taloga sluzi, fekalnih naslaga i parazita, a crijvna mikroflora neće stradati zbog toga.

Spomenuti recept omogućava brzu normalizaciju tjelesne težine i sagorjevanje masnih naslaga. Ima pozitivan uticaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Mljeveni lan u stanju je apsorbirati i eliminirati toksine iz organizma i smanjuje nivo kolesterola u krvi.

Tačan recept glasi ovako:

1 sedmica: 1 žlica mljevenog lana pomješanog sa 100 ml kefira
2 sedmica: 2 žlice mljevenog lana pomješanog sa 100 ml kefira
3 sedmica: 3 kžlice mljevenog lana pomješanog sa 150 ml kefira