CRNA HRONIKA

Uposlenik državne Agencije za identifikaciona dokumenta i razmjenu podataka uhapšen zbog bludnih radnji

Centar javne bezbjedenosti Banja Luka

M.M.

6.3.2015

Banjalučka policija uhapsila je danas muškarca osumnjičenog da je izvršio krivična djela zadovoljenje polnih strasti pred drugom osobom te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekspolozivnih materija, potvrdila je za portal "Avaza" glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović.

Po naredbi Osnovnog suda Banja Luka izvršen je pretres stambenih prostorija koje koristi uhapšeni M.B. (1966.), automobila, kao i radnih prostorija, a pronađeneni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nezvanično, riječ je o Mirku Blagojeviću iz Banje Luke, uposleniku Agencije za identifikaciona dokumenta i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH.

Kako sasznajemo, Mirko je uhapšen na svom radnom mjestu u kancelariji Agencije, koja se nalazi u zgradi Medicinske elektronike u centru Banje Luke.

Inspektori Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP-a RS-a su tom prilikom pronašli ženske gaćice i vibrator.

Iz izvora bliskih istrazi se moglo čuti kako je u njegovoj kancelariji otkriven lap-top računar preko kojeg je pristupao stranicama za upoznavanje i komunicirao sa profilom 14-godišnje djevojčice, iza kojeg se zapravo krio banjalučki novinar koji je sve prijavio policiji.

Računar je oduzet i bit će upućen na vještačenje kako bi se utvrdilo da li u njemu ima materijala sa nedozvoljenim seksualnim sadržajem poput dječije pornografije i slično.

Nad uhapšenim je u toku kriminalistička obrada i sve dalje mjere i radnje preduzimat će se po instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Rad na ovom slučaju se nastavlja.