BIH

Mihajlica izveo šou s fiskalnim kasama

Narodna skupština RS usvojila set reformskih zakona

M. KEBIĆ

6.3.2015

Narodna skupština Republike Srpske okončala je sedmu posebnu sjednicu na kojoj je usvojen set reformskih zakona Vlade RS, odnosno osam novih zakona, pet nacrta izmjena i dopuna zakona i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o fikalnim kasama po hitnom postupku.

Svih 13 nacrta upućeno je u javnu raspravu za koju će provesti resorna ministarstva, a potom dostaviti izvještaje nakon 60 dana, koliko je predviđeno da traje javna rasprava.

Taman uoči glasanja o setu reformskih zakona, dok se raspravljalo o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o fiskalnim kasama, poslanik SRS RS, Milanko Mihajlica donio je u skupštinu dvije fiskalne kase, koje su na početku procesa fiskalizacije trebalo da budu u primjeni.

Nazvavši ih parodično „čudom od tehnike“ koje je trebalo da zaustavi sivu ekonomiju, utaju poreza i napuni budžet, rekao je da ih želi predati poslanicima Iliji Stevančeviću i Vojinu Mitroviću, aludirajući na njihovu promjenu političkog tabora nakon opštih izbora, te podsjećajući na nedavnu "aferu kupovine papaka" koja je izazvala velike polemike u javnosti.