LJEPOTA I MODA

Jako duge trepavice dovode do opasnih nuspojava

Nezdrave za zdravlje očiju

Autor:J. Be.

6.3.2015

Istraživači su nedavno otkrili kako bi dužina naših trepavica bila podjednaka 1/3 širine kapka te kako su predugačke trepavice, pogotovo one umjetne, nezdrave za zdravlje naših očiju.

Umjetne trepavice, ekstenzije, maskare za extra dužinu...ovi proizvodi pravi su hit u beauty industriji jer ih se žene jednostavno ne mogu zasititi. Većina nas bez maskare rijetko izlazi iz kuće, a jedna od "tajnih beauty želja" mnogih žena su upravo duže trepavice.

Da li je to zaista zdravo?

Istraživači su nedavno otkrili kako bi duljina naših trepavica bila podjednaka 1/3 širine kapka te kako su predugačke trepavice, pogotovo one umjetne, nezdrave za zdravlje naših očiju.

Dok trepavice normalne dužine štite oči od prašine, vjetra i prljavštine, predugačke trepavice privlače prljave čestice na sebe, odnosno prema oku, izvještava portal "Today".

Prašina, čestice koje lebde po zraku kad neko kihne, dlaka ljubimaca...sve to se može skupljati na izrazito dugačkim trepavicama i štetiti našim očima. 

Što poduzeti?

Ne možeš li se odreći dugačkih trepavica, barem nabavi maskaru koja dodaje i volumen. Kad su trepavice gušće, prljavština teže dolazi do oka, poručuje Guillermo Amador, jedan od istraživača.

Zbog toga često dolazi do iritacija, a to može dovesti i do raznih bolesti.