BIH

FOČA Angažirane sve raspoložive snage, u pomoć stigli i električari iz Višegrada

Velike štete na dalekovodima

Al.B.

6.3.2015

Na otklanjanju posljedica nevremena u Foči su angažirane sve raspoložive snage, kazao je nakon sastanka sa predstavnicima preduzeća nadležnih za održavanje lokalnih puteva, komunalne i elektro-infrastrukture načelnik općine Radisav Mašić.

Za mnoge od njih i vikend će biti radni.

- Obezbijedili smo da svi građani koji su na dijalizi uredno stižu u bolnicu, da bi mogli primiti terapiju, kao i svi kojima je potrebna medicinska pomoć - dodaje Mašić.

Iz fočanske Civilne zaštite posebnu pažnju skreću na obrušavanje snijega sa krovova, a građanima ne preporučuju kretanje ispod nadstrešnica.

Zajednicama etažnih vlasnika, preduzećima i ustanovama upućen je apel da očiste snijeg ispred ulaza. Mašić je pozvao građane da pomognu zimskim službama.

Zbog velikog broja kvarova u pomoć električarima u Foči stigli su radnici „Elektroprenosa“ iz Višegrada, koji rade na sanaciji dalekovoda prema Tjentištu.

U Foči struju ima samo uže jezgro grada, rečeno je u „Elektrodistribuciji“.

Snijeg je nanio velike štete, jer su pod njegovom težinom popustile žice dalekovoda i niskonaponske mreže ili je na njih palo drveće, a ako ne bude novih padavina i problema očekuje se da bi struju u toku dana mogla dobiti Brod na Drini, Miljevina i Slatina.

Magistralni i regionalni putevi su prohodni, ali na magistralnom putu Foča-Plužine samo do graničnog prijelaza Hum, zbog zabrane saobraćaja na dionici ceste u Crnoj Gori.