KOŠARKA

Mujanović: Tuži me Mahmutović zbog riječi koje je sam izrekao

Trostruka najbolja igračica Evrope

Redakcija

6.3.2015

Najavu da će je tužiti generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović za naš portal komentirala je trostruka najbolja igračica Evrope Razija Mujanović.

- Što se tiče tužbe kojom meni prijeti, samo mogu ponoviti da smo prije nekoliko godina imali sastanak i da mi je Mahmutović rekao da donesem 100.000 maraka i da će mi on dati da vodim reprezentaciju.

Znači, čovjek me tuži zbog riječi koje je sam izrekao. Taj čovjek mene mrzi, a da ni sam ne zna zašto - izjavila je Mujanović i dodala:

- Harun meni priča o patriotizmu, a ako ćemo gledati ko je patriota, mogu mu reći samo jedno - ja sam 1993. finansirala i organizirala našu reprezentaciju da bismo mogli igrati Mediteranske igre, a on mi 20 godina poslije rata priča da ne možemo imati žensku reprezentaciju.

Legendarna košarkašica je prokomentirala i najavu Mahmutovića da će tužiti još Jusufa Nurkića i njegovog menadžera Enesa Trnovčevića.

- Da radi iskreno i pošteno vjerovatno ne bi ni doveo sebe u situaciju da tuži koga stigne. On jednostavno šikanira Nurkića i tjera od reprezentacije, a neka javnost procijeni ko je potrebniji našoj košarci - neko kao Mahmutović, kakvih ima ko zna koliko, ili Nurkić, kakvih je malo ne samo kod nas nego i u svijetu i koji narednih deset godina može biti lider reprezentacije - izjavila je Mujanović.