NOGOMET

Baždarevićev dolazak bio mi je dodatni motiv da odigram dobro

Mensur Mujdža nakon nastupa u osmini finala Kupa Njemačke

Autor:M. T.

6.3.2015

Kada se javio na telefon, Mensur Mujdža bio je mnogo raspoloženiji nego prije dvije sedmice, kada smo posljednji put razgovarali. Jasno je zašto - prvi put nakon oktobra naš reprezentativac je počeo jednu utakmicu Frajburga. U susretu osmine finala Kupa Njemačke, koju je njegov tim dobio 2:1, odigrao je svih 90 minuta. Ne samo to, odigrao je - odlično.

Stoga, Mensur ima razloga za zadovoljstvo.

U nemilosti

- Svakako da sam raspoloženiji. Veoma sam sretan što sam nakon toliko vremena odigrao jednu utakmicu i što smo, uz to, pobijedili. Umoran jesam, ali to je normalno, jer se ni sam ne sjećam kada sam odigrao 90 minuta - kaže Mujdža.

Naš desni bek, koji je ove sezone u nemilosti trenera Kristijana Štrajha (Christian Streich), posebno je zadovoljan jer ga je s tribina gledao selektor Mehmed Baždarević i što je u razgovoru za naš list izjavio da mu se svidjelo ono što je vidio.

- Ovaj put se nismo vidjeli, ali znao sam da dolazi na utakmicu. Vjerovatno mi je i to bio dodatni motiv da odigram dobro. Ako je selektor zadovoljan, presretan sam. Suvišno je govoriti o tome šta mi reprezentacija znači. Ako se nađem na spisku za Andoru i Austriju, bit ću veoma sretan.

S obzirom na period koji sam proveo van terena, mogu biti zadovoljan, ali sam svjestan da mi nedostaje utakmica i da moram puno raditi kako bih bio onaj pravi. Nadam se da će ova utakmica označiti prekretnicu i da ću ubuduće češće dobivati šansu kako bi mi forma došla na optimalan nivo - govori Zagrepčanin.

Bez razgovora

A da li će to biti tako, Mujdža ne zna. Na pitanje je li obavio neki novi razgovor sa Štrajhom o svojoj budućnosti, odgovorio je:

- Nikakvog razgovora nije bilo. Samo mi je dan prije rekao da ću igrati i to je to. Poslije meča nismo pričali. Kako će se dalje odvijati, ne znam. Ali, nadam se da će biti bolje.

Konačno pobjeda

Spisak za Andoru i Austriju selektor Baždarević objavit će za sedam-osam dana. Mujdža će, sigurno, biti na njemu.

- Andora je odlična prilika da konačno upišemo jednu pobjedu i podignemo moral. Nadam se da će taj susret označiti početak našeg povratka u igru - kaže Mujdža.