BIH

Fojnica na pet sati ostala bez električne energije

Nakon obilnih snježnih padavina

Autor:H. ČUKLE

6.3.2015

Na području općine Fojnica obilne snježne padavine nisu napravile neke veće poteškoće i probleme. Putevi su uglavnom solidno očišćeni kako lokalni tako i gradske ulice. Usljed topljenja snijega na pojedinim mjestima je došlo do začepljenja odvodnih slivnika otpadnih voda. Građani čiste snijeg ispred svojih kuća i stambenih objekata. Visina snijega je oko 30 cm, dok u okolnim selima ga ima i do 70 cm visine.

Jedini veći problem je nastao u petak ujutro u ranim jutarnjim satima, tačnije oko 5 sati kada je došlo do prekida napajanja električne energije. Kvar je otklonjen nešto iza 10 sati pa je tako područje općine Fojnica bilo bez elekktrične energje oko 5 sati. Kako su nam kazali iz Elektrodistribucije poslovne jednice Fojnica do kvara je došlo na sklopki u trafostanici  110 na 35 KW dalekovodu Kiseljak-Fojnica.

Od Jure Iviša, direktora Sportskorekreacijskog centra „Brusnica“ Fojnica smo saznali da je u ovom fojničkom skijalištu napadalo oko 1,20 m novog snijega a da ima isto toliko starog snijega te da ukupna visina snježnog pokrivača se kreće i do 2,5 m.U motelu se nalazi i nekoliko gostiju, koji su dobro i zdravo.Kazao nam je da mašine 24 sata rade na čišćenju puta od skijališta do Fojnice, i da im je Općina Fojnica obećala pomoć sa jednom mašinom na čišćenju tog puta.