CRNA HRONIKA

CJB Prijedor: Rasvijetljeno više krađa u trgovine i pokušaj provale u kuću

Prijedor, Bosanska Dubica, Bosanski Novi

M.Z.

6.3.2015

Krađu trgovine u Međuvođu kod Bosanske Dubice počinili su kako „Avaz“ saznaje  Aleksandar  Tarlać  (20) i Zoran Kličković (31), obojica iz Bosanske Dubice.

Oni su tokom  krim-istrage priznali da su 23. februara ove godine opljačkali trgovačku radnju u Međuvođu. 

U CJB-u Prijedor uz inicijale provalnika navode da je dvojac iz Bosanske Dubice policiji tokom krim obrade pokazao lice mjesta, a oduzeti su i predmeti koji potiču iz ovog krivičnog djela.

Policija CJB Prijedor rasvijetlila je i krađu trgovine u Donjim Agićima  kod Bosanskog Novog. Počinilac je kako nezvanično saznajemo Mladen Popović (28) iz Bosanskog Novog. On je također priznao da je 23 februara opljačkao trgovinu u Donjim Agićima iz koje je odnio određenu količinu cigareta.

U oba slučaja obaviješten je nadležni tužilac Okružnog tužilaštva iz Banje Luke, a protiv dvojice Dubičana i Novljana slijedi policijski izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška krađa.

Policijski  službenici CJB Prijedor nadležnom Tužilaštvu  proslijediće izvještaj i protiv, kako nezvanično saznajemo, Alena Bahonjića  (30) iz Kozarca kod Prijedora za krađu u pokušaju i nedozvoljenu proizvodnju i promet  oružja ili eksplozivnih materija. 

„Avaz“ saznaje da je Bahonjić uhapšen u pokušaju provale u kuću privatnog vlasništva na području Prijedora

I ovaj pokušaj krađe dogodio se 23. februara  kada je po  naredbi Osnovog suda u Prijedoru izvršen i pretres prostorija koje koristi osumnjičeni. Policija je tom prilikom pronašla i oduzela poluautomatsklu pušku i određenu količinu municije različitog kalibra. Tokom krim-obrade osumnjičeni je priznao ova krivična djela.

Policija CJB Prijedor banjalučkom Tužilaštvu će proslijediti izvještaj i protiv, kako nezvanično sazajemo, Borislava Maleševića (60) iz Prijedora za krivično djelo krađa u pokušaju jer je, kako saznajemo, Bahonjiću obezbijedio alat i transport do kuće koju je ovaj pokušao opljačkati. Samim tim je i učestvovao u izvršenju ovog krivičnog djela.

Materijalna šteta koja je nastala ovim krivičnim djelima, navode u CJB-u Prijedor iznosi oko 5.000 maraka.