LIFESTYLE

Ovo su jasni znaci da ipak niste jedno za drugo!

Postoji hemija, ali...

(Mi. K.)

6.3.2015

Na početku veze, svi smo poletni, zaljubljeni do ušiju, ne vidimo ništa loše ili negativno. Međutim, kada prođe taj prvi val emocija otkrivamo prave osobine, kako svoje, tako i partnera. Čak i kada ima hemije, odnos ne može biti uspješan na duge staze, bez emocionalne kompatibilnosti, piše Index.hr.

1. Ne smatraš ga dovoljno pouzdanim

On ne može zamijeniti tvoje prijatelje, ali ako se njima povjeravaš više nego njemu, to je problem. Veza zahtjeva dublji nivo intimnosti od prijateljstva.

2. Imate problema s rješavanjem sukoba

Različiti pristupi rješavanju sukoba, gdje niti jedna strana neće poslušati onu drugu i napraviti ustupak, crvena su zastavica svakog ljubavnog odnosa, bez izuzetka.

3. Brzo dosadite jedno drugome

Ako provodite sve više nekvalitetnog vremena zajedno, gdje zapravo oboje želite biti na nekom drugom mjestu te se ne znate sami zabaviti, postoji problem.

4. Ne dijelite zajedničke interese

Ovdje nije potrebna potpuna kompatibilnost. Vrlo je zdravo da svako od vas u vezi zadrži i neke svoje interese. Ali, ako ne postoji baš ništa što možete zajedno raditi, očito je da niste najbolji izbor jedno za drugo.

5. Ne osjećaš se dobro u svojoj koži

Tvoj bi te partner trebao činiti sretnom i zadovoljnom, a nipošto te ostavljati da se pitaš jesi li dovoljno dobra. Ako ovo prvo nije slučaj, kreni dalje, jer ovdje nikad nećeš biti u potpunosti zadovoljna.

6. Niste tu jedno za drugo

Ako ne držite jedno drugome leđa u konfliktima s porodicom i prijateljima, vjerovatno znaš da ta veza nije vrijedna truda, jer ona neće potrajati.