BIH

Lejla Imamović doživjela udes na Zlom Brijegu

Otkazana inaguracijska sjednice Skupštine ZDK

Autor:V. B.

6.3.2015

Sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, koja je trebala početi u 9 sati, prvobitno je bila prolongirana za 10.30 sati, ali jenakon druge pauze odlučeno da sjednica neće ni biti održana. Novi termin zakazan je za utorak, 10. marta, u 11 sati. Predsjedavajuća Draženka Subašić (DF) sazvala je u pauzi sjednicu Kolegija Skupštine, koji i donio odluku o odgađanju zasjedanja.

Zbog snijega i zastoja na putevima kasnili su zastupnici iz općina sjeverno od Zenice, najviše iz Tešnja i Zavidovića, a lakši udes svojim autom, na lokalitetu Zli Brijeg kod Kaknja,  imala je zastupnica DF- Željko Komšić Lejla Imamović iz Visokog, koja je bila sama u autu.

lejla-imamovic

Lejla Imamović

- Dobila sam udarac u glavu, koljena, pukla mi je šoferjašbna... Sreća, aktivirala su se oba airbaga- kaže nam mlada zastupnica Imamović, koja je razočarana činjenicom da niko od vozača koji su prolazili pored nje nije htio stati kako bi joj pomogli. Policija i vozilo BIHAMK- a stigli su za 15- tak minuta.

- Dva puta sam zvala policiju, ali se na broj 122 javili službenici PU Travnik. Kazali su mi da se pomjerim 20-tak metara s mjesta pa ću moći dobiti PU Kakanj. Užas, mogla sam izgubiti i svijest dok sam čekala pomoć. Da sam izgubila svijest, ko zna šta bi bilo- ističe još uplašena Imamovićka, koja je ipak bila došla na sjednicu, a na ljekarski pregled je otišla nakon prekida sjednice.

Sarajlić: Vladajući nemaju dovoljno ruku

Predsjednik Kluba zastupnika SBB-Fahrudin Radončić u Skupštini ZDK Ismet Sarajlić kazao nam je da pravi razlog otkazivanja sjednice nedostatak ruku u redovima stranaka vladajuće kolalicije za izglasavanje nove Vlade ZDK.

-  Kvorum imamo, ali su dva zastupnika iz SDA bolesna i vladajući ne mogu imati potrebnih 18 ruku za izglasavanje nove Vlade- kaže Sarajlić. Vladajuća koalicija SDA, DF i NHS/HDZ ima samo 18 glasova od 35 zastupnika.

Da li se iza navodne bolesti zastupnika SDA krije iščekivanje ishoda krize na Federalnom nivou, bit će poznato u utorak, kada će biti jasno da li će ova koalicija zaista i oformiti novu Vladu ZDK.