LJEPOTA I MODA

Najbolji trikovi za savršene obrve

Olakšaj beauty rutinu

J. Be.

6.3.2015

Ricinusovo ulje poznato je po tome što potiče rast dlaka pa se često koristi na trepavicama, obrvama pa čak i tjemenu. Kad su obrve uredne i oblikovane u luk koji nam najbolje pristaje, cijelo lice izgleda bolje!

U posljednjih nekoliko godina čupanje i iscrtavanje obrva pretvorilo se u pravu nauku, a ako si ti jedna od onih žena koje stalno muče muku s obrvama, donosimo nekoliko trikova koji će ti olakšati beauty rutinu.

1. Želiš li gušće obrve, nabavi ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje poznato je po tome što potiče rast dlaka pa se često koristi na trepavicama, obrvama pa čak i tjemenu. Utrljaj ga u obrve nakon čišćenja lica, najbolje prije spavanja ili preko vikenda. 

2. Naglasi luk highlighterom

Želiš li dodatno naglasiti obrve, iznad najviše točke nanesi malo highlightera koji će privući svjetlost i obrvama dati savršen izgled.

3. Lažiraj savršen ugao

Ako nisi zadovoljna oblikom svojih obrva, posluži se ovim malim trikom. Kad definiraš obrve olovkom ili sjenom, manje boje nanesi na krajeve, a najviše na najviši dio luka kako bi ga istaknula. Naravno, sve dobro počešljaj kako bi dobila prirodan izgled.

4. Fiksiraj lakom za kosu

Ni u kom slučaju lak za kosu nemoj špricati direktno na obrve!! Lak je odličan fiksator, no ne smije doći u oči. Njime pošpricaj četkicu za obrve ili čistu četkicu maskare i lagano počešljaj obrve. Cijeli će dan stajati na mjestu.