BIH

BEGOV HAN Poginuo Hasan Šabanović u Kediju nakon pokretanja klizišta, saobraćaj obustavljen!

Vatrogasne ekipe i policija na licu mjesta

Redakcija

6.3.2015

Na magistralnom putu M17, u naselju Begov Han u općini Žepče, jutros je došlo do većeg odrona na cestu prilikom čega je smrtno stradao muškarac koji se vozio u Kediju.

Kako saznajemo, do nesreće je došlo oko 4.50 sati kada se vozač "Kedija", 53-godišnji Hasan Šabanović iz Visokog, idući iz pravca Zenice prema Doboju, zabio u odron na putu u mjestu Kosići.

Prema podacima policije, Šabanović je uslijed zadobijenih povreda poginuo na licu mjesta. Prilikom izvlačenja tijela zbog oštećenja vozila intervenisali su i vatrogasci PVJ Žepče.

1567

Foto: C. Udovičić (S lica mjesta nesreće)

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo najvjerovatnije zbog slabe vidljivosti i neprilagođene brzine uslovima na putu. Saobraćaj  na ovoj dionici magistralnog puta M-17 bio je više sati  u prekidu u oba smjera. Za hitne slučajeve i luksuzne automobile saobraćaj je bio preusmjeren na alternativni putni pravac preko naselje Želeća i Begov Han.

Radnici "Doboj puteva" više od pet sati radili su na uklanjanju nanosa zemlje i kamenja koji je pokrenulo klizište.

001

Foto: R. Agić (Zbog oštećenja vozila intervenisali i vatrogasci PVJ Žepče)

Saobraćajna nesreća prouzrokovala je kilometarske kolone u oba smjera i oko 9 sati policija je počela da pušta saobraćaj naizmjenično iz pravac Zenice i Doboja.

009

Foto: R. Agić (Šabanović uslijed zadobijenih povreda poginuo na licu mjesta)