NOGOMET

POBJEDA VEĆA OD SVAKE TITULE Trenutak za pamćenje i poruka čovjeka jačeg od raka

Jonas Gutierrez kročio na teren St James Parka

Autor:A. Vr.

5.3.2015

Novo kolo Premier lige Engleske nisu obilježile pobjede Cityja, Uniteda, Tottenhama, Liverpoola.

Trijumfi dođu i prođu, ali će momenat kad je Jonas Gutierrez kročio na teren, trijumfalno poslije pobjede nad rakom testisa, ostati u historiji sporta, Newcastle i pamćenju ovog argentinskog fudbalera, prenose britanski mediji.

Poslije duge pauze, Gutierrez se spremao za povratak na teren, trenirajući sa U21 timom, a u prethodnom kolu bio je i na klupi. Ipak, St James Park bio je pravo mjesto za ovacije, koje su ga dočekali kada je ušao u igru.

581517-20150304reutersdylan-martinezdi007367034-origh

Navijači su znali da isprate svaki njegov potez od 65. minuta, kada je zamiojenio Taylora, menadžer John Carver je zbog pružene partije žalio jer mu nije dao priliku od starta, a uslijedila je i poruka zvijezde večeri.

"Ovaj momenat će biti zauvijek u mom sjećanju, veoma sam sretan zbog sve podrške koju su mi navijači širom svijeta davali kako bih se izborio. Mnogi klubovi sa svih meridijana su me bodrili, bez obzira na to odakle su, pomogli su mi. Svi koji se bore sa velikim problemima, moraju da ostanu pozitivni. Ako vjeruješ u svom srcu da možeš sve prevazići, onda zaista i možeš", rekao je poslije meča Gutierrez.

Zapažen je bio i gest Koloccinija, koji mu je predao kapitensku traku po ulasku u igru.

"Sedam godina igramo zajedno, u klubu i reprezentaciji, može se reći kao da mi je član porodice. Mnogo mi znači i taj gest, zaista sam sretan što ga imam za prijatelja", zaključio je Argentinac.