BIH

Šejla Turković prijetila novinaru “Dnevnog avaza”: Pripazi se!

Novi napad na medije

B.C.

5.3.2015

 

 

Ispred Suda BiH danas oko 9.40 sati Šejla Turković, supruga vođe zločinačke organizacije Zijada Turkovića, iznijela je ozbiljne prijetnje našem novinaru Admiru Aljimiju, koji je pratio iznošenje završnih riječi u predmetu protiv njenog supruga Zijada.

Pred više osoba, među kojima je bilo i advokata, Šejla Turković se obratila našem novinaru riječima: „Pripazi se!“

Turković je, također, zaprijetila našem novinaru da će proganjati njega i Fahrudina Radončića, utemeljitelja “Dnevnog avaza”, danas lidera SBB-a te delegata Doma naroda BiH.

Mnogi od prisutnih koji su bili u društvu sa Šejlom Turković pridružili su joj se vrijeđajući našeg novinara te vršeći pritisak na njega zbog njegovog praćenja ovog sudskog procesa.

Šejla Turković je, također, prijetila našem novinaru da će ostati bez posla, obraćajući mu se riječima: „Šta ćeš ti pisati kada ostaneš bez posla u ’Dnevnom avazu’?”

Tokom pauze koju je sudija Senadin Begtašević dao Šejla Turković nastavila je s pritiscima i uvredama koje je upućivala našem novinaru ozbiljnim tonom. Turković je, zbog toka sudskog procesa koji ne ide u prilog njenom suprugu, vršila pritisak na našeg novinara.

Inače, ovo nije prvi put da je naš novinar Admir Aljimi na meti Turkovića i njegovog klana.

Naime, 23. januara ove godine naš novinar prisustvovao je glavnom pretresu u drugostepenom postupku koji se u Sudu BiH vodi protiv Turkovićeve zločinačke organizacije. Po ulasku u sudnicu, a nakon pauze, Turković je uključio mikrofon te je našeg novinara pozvao prezimenom i provocirao ga.

Nakon toga se Milenko Lakić Laki, osoba koja se tereti za više likvidacija, a koja je prvostepeno osuđena na 40 godina zatvora, također uključio i kazao da će zaklati našeg novinara, pokazujući dlanom preko vrata.