KULTURA

Partneri na sceni i iza nje

Ljubavne veze u glumačkom svijetu

Autor:T. ĐEVIĆ

5.3.2015

Biti na sceni više od osam sati, prolaziti kroz intimne situacije ispred kamere, putovati na pozorišne i filmske turneje, osim što može biti naporno i zahtjevno u fizičkom smislu, može biti i veliki izazov za one koji dijele privatni i profesionalni život. Bez dvojbe, u takvim situacijama neophodno je veliko razumijevanje.

Veliko razumijevanje

Planetarno popularan glumački par Anđelina Đoli (Angelina Jolie) i Bred Pit (Brad Pitt) spojio je angažman u istom filmu, a iza sebe danas imaju deceniju ljubavi krunisane brakom.

Srbijanske glumce Milenu Dravić i Dragana Nikolića također je spojio film. Upoznali su se na snimanju "Horoskopa" 1969. godine, a dvije godine kasnije su se vjenčali. Njihov brak traje duže od 40 godina. Čuveni glumački par su i Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu, zatim Nina i Branislav Lečić, Sloboda i Vojin Ćetković, Rade Šerbedžija i Lenka Udovički...

Holivudski san

Miraja Grbića i njegovu suprugu Mariju Omaljev također je spojila ljubav prema sedmoj umjetnosti te sad već žive holivudski san i u poslovnom i u privatnom smislu.

Brojni su glumačko-rediteljski parovi koji su uspješni i na sceni i u domu, poput Branka Đurića i Tanje Ribič, Ermina Sijamije i Amre Kapidžić, Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića, Vesne Mašić i Josipa Pejakovića, Aleša Kurta i Belme Lizde-Kurt, Pjera i Jasne Žalice...