BIH

Vjetar u Livnu lomio stabla i rušio ograde

Odgođen i sajam karijera

Al. Kamber

5.3.2015

Jaka bura koja puše od sinoć u Livnu je oborila tri stabla u gradskom parku, lomila grane u dvorištu Osnovne škole “I.G.Kovačić” i oborila ogradu oko muzičke škole u izgradnji. 

Angažirani su i komunalci da čiste grane, a iz MUP-a Kantona deset upozorili su vlasnike automobila da pripaze gdje parkiraju radi lomljenja stabala.

Također, potvrdili su da se desila i jedna saobraćajna nesreća u livanjskom selu Potočani sa manjom materijalnom štetom, te da se vozači bez veće potrebe ne upućuju na put, posebno preko Borove Glave i Kupresa, te preko Mliništa, gdje se stvaraju smetovi.

screenshot-1

Zbog nevremena prazne su i  pijace u Livnu i Tomislavgradu, a usred dana se u Livnu zbog mećave znalo desiti da ne bude nikoga na ulici. Slično je i u ostalim općinama LK.

Sutra nema nastave

Resorno ministarstvo odlučilo je da, zbog nevremena, sutra neće biti nastave u školama tom kantonu, a odgođen je i Sajam karijera koji je trebao u petak biti održan za maturante LK u Ekonomskoj školi u Livnu. O datumu naknadnog održavanja sajma maturanti će biti blagovremeno obavješteni, a nastava će biti nadoknađena kada to budu dozvoljavale vremenske prilike.