BIZNIS

"Sberbanka BH": Donirali 11 računara školama u Sarajevu i Visokom

U skladu sa strategijom poslovanja i djelovanja u lokalnim zajednicama

Mi. K.

5.3.2015

Projekat podrške školama i institucijama kulture stradalim u prošlogodišnjim poplavama proširen je na sva područja u kojima "Sberbanka BH" posluje, a u skladu sa strategijom poslovanja i djelovanja u lokalnim zajednicama.

U okviru ovog projekta direktorica prodaje i poslovne mreže u "Sberbanke BH" Emina Muharemović u protekloj je sedmici u ime banke uručila donaciju računara direktorima OŠ Isak Samokovlija Sarajevo i OŠ Safvet beg Bašagić.

donacija-1

Obje ove škole ukupno pohađa više od 1.600 učenika, kojima će ovi računari biti korisni za unaprjeđenje znanja. Donirano je pet računara OŠ Isak Samokovlija u Sarajevu i šest računara OŠ Safvet beg Bašagić u Visokom.

- Svjesni finansijske situacije u obrazovnim i kulturnim institucijama i njihovih mogućnosti za nabavku opreme i nastavnih sredstava odlučili smo proširiti naš projekat i na druge škole na područjima u kojima "Sberbank BH" posluje. Drago nam je da smo u prilici donirati ove računare i pomoći unaprjeđenje nastavnih procesa u školi - kazala je Muharemović prilikom uručenja donacije.

Mehmed Tatarević, direktor OŠ Safvet beg Bašagić Visoko kazao je da će ovi računari odmah biti raspoređeni u učionice u kojima se nastava odvija za niže razrede, radi unaprjeđenja nastavnih procesa.