BIH

Potrebna pomoć dvomjesečnim bebama blizankama

Zadržane u bolnici zbog problema sa disanjem

Redakcija

5.3.2015

Prije 2 mjeseca rođene su dvije slatke bebice, dva mala anđelka.

Rođene žive i zdrave ali od samog starta život ih baš i ne mazi, jer nemaju te bebice ono što bi svaka bebica trebala da ima. Nemaju dovoljno ni hape, ni benkica, ni mlijeka pa čak ni mjesto gdje se mogu okupati. Nemaju, ali imat će - ako Bog da!!

Međutim, imaju naše blizanke svoju stariju seku, petogodišnju Saru, a ljubav koju im mala Sara pruža ne može se mjeriti sa bilo čim drugim i ne može se zamijeniti bilo kakvim materijalnim stvarima. Imaju bebice i majčinsku i očinsku ljubav I to je ono najbitnije, a ostalo će sve doći - prije ili kasnije.

I tako smo se danas uputili put Merđanića u općini Fojnica da po prvi put posjetimo naše bebice, ali nas majka dočeka sva uplakana i potresena i reče
nam da su bebe morale hitno otići u bolnicu u Travniku jer imaju problema s disanjem.

Nakon što se majka malo smirila ispričala nam je u kakvim uslovima žive, u što smo se i sami uvjerili, gdje smo shvatili da je situacija dosta teža nego što smo mislili da će biti, te smo iz tog razloga odlučili pokrenuti malo ozbiljniju akciju kako bi se prikupila pomoć koja će olakšati život porodici Tarić.

Uvjerili smo se da je frižider isključen iz razloga što nemaju šta da drže u njemu, uvjerili smo se da u kući nemaju kupatilo i da se djeca ne mogu ni okupati onako kako bi trebalo da se kupaju. Uvjerili smo se da majka bez obzira što je fakultetski obrazovana ne može da nađe posao (što je danas postalo nekako sasvim normalno),otac također trenutno nezaposlen tako da ova porodica trenutno nema nikakvih primanja.

Noćas smo dobili informaciju da su bebe zadržane u bolnici i to je ono što nas najviše brine, ali nadamo se da će uz Božiju pomoć sve biti dobro.

Ovim putem pozivamo sve one koji žele na bilo koji način da pomognu ovim bebicama da imaju normalan život da nas kontaktiraju na broj telefona + 387 62 839 000, kao i putem emaila [email protected] i naravno putem Facebooka, gdje mogu dobiti sve potrebne informacije.

Također, možete kontaktirati i majku direktno na broj + 387 62 786 484. Još jednom, porodica živi u mjestu Merđanići-Prokos, općina Fojnica.

Za pomoć novčanim putem :

Transakcijski račun za uplate u BiH :

Intesa Sanpaolo Banka BIH - 154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva :

Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067

Udruženje "Pomozi", Brčanska 17, 71000 Sarajevo

Svrha : Pomoć za blizanke

Paypal : [email protected]