SPORT

Trijumf u Sarajevu ponovo ih vratio u tračnice

Zenički rukometaši nisu odustali od borbe za vrh

Autor:V. B.

5.3.2015

Zenički rukometaši, nakon dva uzastopna poraza (Konjuh u gostima i Vogošća kući), bili su pali na treće mjesto premijerligaške tablice, ali ih je trijumf u prošlom kolu Sarajevu protiv Bosne vratio na drugo mjesto i u tračnice koje vode do prvog mjesta.

- Bili smo šokirani zbog ova dva poraza, pogotovo protiv Vogošće, ali nam je pobjeda protiv Bosne ulila novu dozu optimizma. Shvatili smo da još uvijek nije sve izgubljeno, da je prvenstvo dugo i da će i drugi morati kiksati- kazao je danas na press-konferenciji predsjednik Čelika Pane Škrbić.

On ističe kako su uslov za njihov povratak na vrh tabele trijumfi u dva naredna domaća meča, u subotu protiv Gradačca i naredni petak protiv Zrinjskog, kako bi spremno mogli iščekivati kiks Izviđača u Vogošći.

press-rukomet2

Cilj je i uvjerljiv trijumf u prvom četvrtfinalnom meču Kupa BiH u srijedu, 11. marta (17 sati), protiv lidera Prve lige Federacije BiH Krajine iz Cazina, kako bi sa što većom razlikom putovali na uzvrat i osigurali i plasman na finalni turnir Kupa BiH, za koje se kane prijaviti za domaćinstvo.     

Trener Adnan Bašić ističe kako ne bježe od uloge favorita u ova tri meča, ali dodaje da ne smije biti opuštanja.

- Moramo biti oprezni u subotu protiv Gradačca, jer je to ekipa koja se bori za opstanak. Ako na vrijeme osiguramo veliku rezultatsku prednost, priliku će dobiti i mlađi igrača- najavljuje Bašić.

Optimizma ne manjka ni kod Semira Memića i Boška Jolovića, najpožrtvovanijeg dvojca zeničkog tima, kao i kod Aldina Mehinovića, koji će se u subotu i zvanično oprostiti od navijača i tima za ovu sezonu, jer će naredne sedmice otići na operaciju povrijeđenih križnih ligamenata lijevog koljena.

- Hvala mojim saigračima, koji su cijelo vrijeme bili uz mene, a posebno sam zahvalan klubu i predsjedniku Škrbiću koji su mi osigurali operaciju kod poznatog doktora Miroslava Milankova u Novom Sadu- kaže Mehinović, koji obećava da će se vratiti još jači i bolji za narednu sezonu.