REGION

Djevičanstvom protiv mobinga: Zumreta potvrdom ginekologa demantuje direktora

Nakon što ju je optužio da spava sa svima u firmi

(Al. Ti.)

5.3.2015

Zumreta Stršević (30) iz Prijepolja u Srbiji, koja radi kao šefica računovodstva u tamošnjem Domu kulture, pribavila je i potvrdu ginekologa da je djevica - u sporu koji vodi protiv direktora, piše Blic.

Ona je v. d. direktora Doma kulture Mirka Malešića (38), vajara po struci, prijavila za mobing, tvrdeći da je na radnom mjestu izložena svakodnevnom poniženju i prijetnjama otkazom "jer ne pristaje da prešuti i prikrije navodno nezakonite radnje koje čini rukovodstvo ove ustanove". O svemu je, tvrdi, obavijestila čelnike općine Prijepolje od kojih nije dobila podršku, i inspekciju, a dokaze je dostavila i policiji.

- Potvrdom od ginekologa dokazala sam da su besmislene sve laži o mom navodnom nemoralu koje su širili čak i na sjednici Općinskog vijeća želeći da me slome. Pričali su i da sam u ljubavnom odnosu s bivšim direktorom i da urušavam ugled ustanove, a sve s ciljom da mojim navodnim ljubavnim vezama prikriju nečiji lopovluk - tvrdi Zumreta Stršević.

Ona kaže da je svjesna da će nakon potvrde ginekologa da je virgo intakta biti predmet novih čaršijskih komentara, ali da je to neće spriječiti u namjeri da odbrani svoju čast.

- Ne zanima me cijena koju ću platiti za odbranu obraza. Ne želim da me uvlače u prljave igre, a ukoliko nađu bilo kakav dokaz za moje navodno nečasne postupke napustit ću radno mjesto bez riječi - kaže Strševićeva.

Za v. d. direktora Mirko Malešić je izabran u septembru, a bivši direktor Ljubiša Savković tvrdi da je vladajuća koalicija oko SDP i DS namjestila konkurs. Savković je nedavno optužio nasljednika i da novac troši nenamjenski. U rukovodstvo općine kažu da će formirati komisiju koja će ispitati sve optužbe.

- Kako bih odbranio svoju čast tužiću gospođicu Zumretu Stršević, bivšeg direktora Ljubišu Savkovića i veb-portal uz čiju me podršku kleveću i blate. Izložen sam hajci jer sam protiv bivšeg direktora podnio deset krivičnih prijava zbog više malverizacija i falsifikovanja dokumenata za šta je dijelom odgovorna i Zumreta Stršević kao šef računovodstva. Dvije opomene pred otkaz, nakon kojih je i uslijedila kontraprijava za navodni mobing, napisao sam joj kada je odbila da izvrši radni zadatak - kaže v. d. direktora Doma kulture Mirko Malešić.