DIJASPORA

Leila Prnjavorac na 12 mjestu uticajnih Holanđana

Uspješna Bosanka iz Den Haga

Autor:A. Hu.

5.3.2015

Leila Prnjavorac iz holandskog Den Haga našla se u probranom društvu Top 100 uticajnih Holanđana za 2014 godinu, koji su uspjeh ostvarili neovisno o boji kože, porijeklu i spolu. Mlada Bosanka zauzela je visoko dvanaesto mjesto u izboru “De Kleurrijk Lijst Top 100”.

- Osnivač “LVision”, biroa za obuku mladih prezentatora programa, proteklih godina se specijalizirala za ciljnu grupu - djeca, djeca i mediji te mediji i obrazovanje. Zbog njene izbjegličke prošlosti čest je sagovornik kao poduzetna žena i majka u diskusijama, panelima te radio i TV programima, stoji u obrazloženju liste na kojoj se nalaze ugledna imena iz holandskog svijeta šou biznisa.

Leila priznaje da je vrlo sretna zbog iznenadnog priznanja, a čestitke stižu i iz brojne bosanskohercegovačke zajednice u Holandiji gdje često volontira.

prnjavorac

- Vrlo sam ponosna jer nisam ni znala niti očekivala da sam na listi, a kamoli tako visoko. Ovo mi je potvrda da moj biznis s firmom “LVision” započet prije 8 godina nešto vrijedi, ne samo meni nego i drugima. Kroz posao voditeljice, projektkoordinatora, trenera ili gosta govornika uvijek pokušavam dati sve od sebe. Cilj mi je koliko mogu pomoći i savjetovati druge a moj bosanskoholandski identitet mi daje priliku da sam za veliku grupu mladih ljudi postupačna i kad god me neko pozove da ispričam vlastitu životnu i poslovnu priču i iskustva rado se odazovem. Imam potrebu motivirati druge da sve životne šanse iskoriste i tako kreiraju ljepši život, rekla je tridesetdvogodišnja Dobojka za "Dnevni avaz".

Od avgusta 1993. godine živi u Holandiji gdje je nakon osnovne i srednje škole završila studij komunikologije. Udata je i majka dvoje djece.