BIH

Tramvajski saobraćaj ponovo normalizovan

Nakon iskakanja tramvaja iz šina na Skenderiji

Redakcija

5.3.2015

12: 25 Iz Službe za odnose s javnošću Grasa portalu "Avaza" je potvrđeno da je tramvajski saobraćaj nakon uklanjanja vozila koje je iskočilo iz šina ponovo uspostavljen i odvija se normalno.

Tramvajski saobraćaj u Sarajevo od 10.45 sati je obustavljen jer je došlo do iskakanja jednog od tramvaja u naselju Skenderija.

Kako nam je potvrdio dežurni dispečer GRAS-a, za sada nije poznato zašto je došlo do iskakanja tramvaja.

- Tramvaji će saobraćati do Željezničke stanice dok se ne riješi problem na terenu - kazali su nam iz GRAS-a.

Jakub Kubat, izvršni direktor za kontrolu saobraćaja u GRAS-u, kazao je da ne zna zbog čega je došlo do ove nezgode, ali pretpostavlja da su razlozi vlaga i obline padavine.

- Na sreću, vozač je bio pribran jer ima dugogodišnje iskustvo, tako da nije bilo povrijeđenih putnika - kazao je Kubat.

Vozač tramvaja Nusret Grbo djelovao je prisebno nakon nezgode. Kako nam je rekao, u tramvaju su se nalazila samo dva putnika i, na sreću, niko nije povrijeđen.

- Radim više od 30 godina. Odmah sam reagirao, zakočio, tako da smo izbjegli moguće posljedice. Nadamo se da će brzo proraditi tramvajski saobraćaj za Baščaršiju - kazao je Grbo.

Radnici GRAS-a u suradnji sa MUP-om KS regulišu saobraćaj u gradu, a očekuje se da će tramvaji proraditi za sat vremena. Kako javlja "Avazov" reporter, uskoro se očekuje dolazak specijalnih vozila koja će izvući tramvaj iz šina.

Prekid tramvajskog saobraćaja i na Otoki

Do kraće obustave tramvajskog saobraćaja došlo je i na Otoki zbog varničenja na spoju tramvaja sa strujnom mrežom oko 10:40 sati. 

Nakon kraćih popravki, tramvajski saobraćaj na toj dionici je pokrenut. 

31
2