BIH

U Trebinju palo 40 litara kiše po kvadratnom metru

Obilne padavine

P. M.

5.3.2015

Kišne padavine za sada nisu prouzrokovale u Trebinju nikakve probleme, nije bilo plavljenja podrumskih i drugih prostorija, saznali smo u opštinskom štabu Civilne zaštite Trebinje.

Od noćas je u Trebinju palo oko 40 litara kiše po metru kvadratnom, u Bileći 32, u Nevesinju 6,5  i 15 centimetara snijega, u Gacku 27 litara kiše i 12 centimetara snijega, na Čemernu 19 litara kiše a ima i 52 centimetra snijega, od čega 22 centimetra novog snijega. .

Prema riječima Nenada Šarenca načelnika CZ Trebinje pripadnici CZ su u pripravnosti, zbog najava da bi tokom dana na području Hercegovine moglo pasti i 100 litara kiše po metru kvadratnom.

Iz preduzeća koje održavaju puteve na području istočne Hercegovine Hercegovina puteva i Nevesinje puteva upozoravaju na intenzivan snijeg koji pada u višim krajevima istočne Hercegovine uz jak vjetar i mećavu i stvara snježne nanose posebno na putu Korita – Tjentište i prema Vranjskoj. Neprohodan je regionalni put Klanci- Ulog, preko prevoja Morine.

U nižim krajevima pada obilna kiša i na kolovozima ima dosta vode, a u usjecima ima odrona zemlje i kamena, pa se vozači upozoravaju na oprez.

Ekipe preduzeća za puteve su na terenu, čiste i posipaju kolovoze abrzivnim materijalom, a vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme