GLOBUS

Uhapšeno pet osoba zbog šverca cigaretama

Akcija psrovedena u Gracu

Srna

4.3.2015

Pet osoba uhapšeno je zbog sumnje da su od prošle godine iz Srbije u Austriju prošvercovali 1,3 miliona cigareta. Iz carine u Gracu, koja je sprovela akciju, navode da su cigarete švercali u šupljinama svojih automobila.

Međunarodna grupa švercera cigareta iz Srbije u Austriju otkrivena je nakon što je prošle godine u automobilu sa hrvatskim tablicama pronašli 60.400 cigareta, prenose mediji.

Prilikom isporuke ilegalnih cigareta početkom prošlog mjeseca carinici u Beču uhapsili su mađarskog švercera kod koga je pronađenu 65.300 cigareta, prenose mediji.

Tokom dalje istrage u pet pretresa stanova u Beču zaplijenjeno je još 52.260 cigareta i oko 20.000 eura, a uhapšeni su jedan Austrijanac i dva srpska državljana. Kod njih je pronađeno oružje.

Zahvaljujući psima, carinici su u stanovima uspjeli da otkriju cigarete, koje su bile sakrivene u jednoj kuhinji. Psi su otkrili i 27.400 cigareta u podrumu.

Prema istrazi, švercom cigareta nanesena je šteta budžetu za oko 250.000 eura, za šta je predviđena zatvorska kazna do pet godina i novčana u visini do milion eura.