REGION

Branimir Glavaš mora opet u zatvor!

Pravomoćno osuđen na osam godina zatvora

Autor:(A. Vr.)

4.3.2015

Branimir Glavaš ipak će ići u istražni zatvor u Remetine, javlja Jutarnji list. Odlučilo je tako vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske usvojivši žalbu zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva na odluku nižeg suda koji je smatrao da nema razloga da se Glavašu ponovno odredi istražni zatvor.

Vrhovni sud svoju je odluku u srijedu dostavio Županijskom sudu u Zagrebu. 

- S našeg suda je otpremljena odluka u predmetu Branimira Glavaša, ali dok ona ne bude otpremljena strankama, o njenom sadržaju ne mogu govoriti. Očekujem da bi to moglo biti sutra kada će Vrhovni sud objaviti presudu na svojim službenim stranicama - rekla je glasnogovornica Vrhovnog suda, sutkinja Sanja Katušić Jergović. 

Glavaš je na svom Facebook profilu napisao kako još nije upoznat s tom informacijom, a da ga je o svemu obavijestio novinar.

- O istom još nisam službeno obaviješten, a ukoliko je informacija točna očekujem dolazak policije svakog trenutka na vrata kako bi me priveli u Remetinečki zatvor, napisao je Glavaš.

Oko 18.50 sati Glavaš je napustio svoj stan na Preradovićevom šetalištu u Osijeku.

- Idem na predizborni skup u baranjsko Petrovo selo, možete mi se pridružiti. Ništa nas ne može omesti da pobijedimo - rekao je Glavaš i ušao u automobili Audi A6 kojim je upravljao njegov prijatelj i stranački kolega Ivan Drmić.

Podsjećamo, Ustavni sud 12. januara 2015. ukinuo je presudu Branimiru Glavašu u slučajevima "garaža" i "selotejp" u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. i od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.