BIH

DF neće odustati od ministarstva finansija i federalnog ministarstva energetike i rudarstva

Damir Bećirović za N1 televiziju

Fena

4.3.2015

Nema nikakvih novih uslova, to je sve ono o čemu smo ranije pričali. Mora se prestati sa maksimalističkim pristupom i ispoštovati neki zahtjevi Demokratske fronte, izjavio je jutros za televiziju N1 član Predsjedništva Demokratske fronte i zastupnik u Parlamentu BiH Damir Bećirović.

- Ako neće da odustane od federalnog ministarstva finansija, onda ćemo zamijeniti ministarstva u Vijeću ministara. Niko nije rekao da bi taj ministar bio Bošnjak - kazao je Bećirović o uslovima Demokratske Fronte u formiranju vlasti.

Govoreći o šansama da se postigne željeni kompromis, Bećirović je kazao da ne zna koliko je realno da HDZ ustupi to ministarstvo, ali "na nama je da pokušamo da se dogovorimo".

- Moramo prekinuti sa ovom dramom koja se dešava od početka. HDZ ucjenjuje sve partnere koji pokušavaju da formiraju vlast. Mislim da je vrijeme da se prestane sa tom praksom" - rekao je.

Istakao je da DF traži dva ministarstva od kojih neće odustati.

- Tražimo dva ministarstva od kojih ne odustajemo: Ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo energetike i rudarstva i do toga mora doći - poručio je.

Kaže da je DF napravila veliki broj ustupaka i da je red na druge stranke da isto učine.