BIH

Hadžajlić je činio sve da "Avaz" na vrijeme stigne u sve dijelove BiH

Umro dugogodišnji radnik na plasmanu i prodaji

Z. Ka.

4.3.2015

Dugogodišnji istaknuti radnik kompanije "Avaz" Izet Hadžajlić, koji je radio na prodaji i plasmanu naše novine, preselio je na ahiret u ponedjeljak u 57. godini. Hadžajlić se tokom radnog vijeka isticao predanim radom i nesebičnom podrškom kolegama.

Kolege rahmetli Hadžajlića, s kojima je radio u istoj kancelariji, kazale su nam jučer da je ovo za njih i kompaniju veliki gubitak, jer su, prije svega, izgubili velikog prijatelja, kao i saradnika čije će im znanje i vještine nedostajati.   

- Izet je radio u „Avazu“ od njegovog osnivanja i bio je poznat kao vrijedan radnik i poštovan među kolegama. Do septembra prošle godine, kada je doživio moždani udar, nikada nije odlazio na bolovanje. Očekivali smo njegovo ozdravljenje, međutim, nije nam se vratio - kazale su njegove kolege.

Glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Faruk Vele, izražavajući saučešće porodici Hadžajlić i moleći Boga da im podari sabura u teškim trenucima, kazao je da će se uredništvo i novinari našeg lista sjećati Izetovog predanog rada, odgovornosti i spremnosti na kolegijalnu pomoć u svakom trenutku.

- Uvijek je bio opredijeljen da učini sve što je potrebno da naša novina na vrijeme stigne u sve dijelove BiH. Imao je veliku odgovornost za ulogu koju je "Dnevni avaz" od svog osnivanja imao u bh. javnosti, a to je da informira sve građane, na svakom pedlju naše zemlje. Duboko je shvatao tu ulogu i bio je snažno usmjeren na uspjeh našeg lista. Nedostajat će nam njegov vedri lik, predan rad i savjeti koje nam je nesebično dijelio - kazao je Vele.