NOGOMET

Ovo su najpoznatiji seksualni predatori među nogometašima

Mnogi od njih služili i zatvorske kazne

(Al. Ti.)

4.3.2015

Englesku i evropsku javnost trese seksualni skandal u kome je glavni akter engleski reprezentativac Adam Johnson. Nogometaš Sunderlenda uhapšen je i optužen da je imao seksualne odnose sa 15-godišnjom djevojkom zbog čega se našao na stubu srama, prenosi Telegraf.

Međutim, nije on ni prvi, a vjerovatno ni posljednji poznati igrač koji je dospIo na listu seksualnih prijestupnika, naročito onih koji su iskorištavali maloljetna lica.

Interesantno je da Johnson nije prvi igrač sa Ostrva, niti član nacionalnog tima koji je krivično procesuiran zbog seksualnih prestupa, a takođe nije ni najpoznatiji. Evo liste fudbalera koji su se našli na optuženičkoj klupi zbog takvih optužbi.

FRANCK RIBERY I KARIM BENZEMA

Ovo je vjerovatno najpoznatiji seksualni skandal u historiji fudbala u kome su učestvovala najveća imena današnjice. U Francuskoj i Evropi je poput bombe odjeknulo kada se pročulo da je reprezentativni dvojac “Galskih petlova” pod istragom da su koristili usluge maloljetne prostitutke Zahie Dehar.

ribery-benzema-1

Iako je u toj zemlji prostitucija legalizovana, ali samo pod uslovom da svi učesnici seksualnog odnosa imaju minimum 18 godina, navodno su Benzema i Riberi imali seksualne odnose sa atraktivnom Alžirkom u vrijeme dok je ona imala 17 godina.

Njoj je prema optužnici zvijezda Real Madrida platila 400 funti u maju 2008. godine za seksualne usluge, dok je igrač Bayerna platio putovanje avionom do Munchena.

Iako je čitava zemlja bila na nogama zbog ovoga, njih dvojica su u januaru 2014. godine oslobođeni optužbi, jer je bilo nemoguće dokazati šta se tačno dogodilo, a Zahija je u međuvremenu postala prava zvijezda iskoristivši svoju trenutnu slavu da postane muza slavnog kreatora Carla Lagerfelda i modna ikona u Francuskoj.

MARLON KING

Ljubiteljima fudbala koji prate Premijer ligu posljednjih desetak godina je njegovo ime poznato, jer je nosio dres Wattforda, Wigana, Hulla i Birminghama.

Njega je u decembru 2008. godine 20-godišnjka djevojka optužila za seksualni napad i nanošenje teških tjelesnih povreda zbog čega je i osuđen na 18 mjeseci zatvora i smješten u registar seksualnih prijestupnika na sedam godina.

marlon-king-1

Zbog toga je dobio otkaz u svom tadašnjem klubu Wiganu i otišao na odsluženje kazne, a trenutno je i dalje u zatvoru samo sada služi jednoipogodišnji kaznu zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je jedan čovek teže povrijeđen.

GRAHAM RICKS

Starijim poznavaocima prilika u engleskom fudbalu je ime Grahama Ricksa veoma poznato, pošto je punih 13 godina nosio dres Arsenala za koji je zabilježio 351 nastup, a igrao je još i za Chelsea.

graham-12

Baš kao i Johnson i za njega se ispostavilo da voli maloljetne djevojke, pa je tako po završetku igračke karijere 1999. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog seksa sa 15-godišnjom djevojčicom, a u zatvoru je proveo šest mjeseci. Također registrovan je kao seksualni prijestupnik na 10 godina i doživotno mu je FA Engleske zabranila da trenira djecu mlađu od 16 godina.

CHAD EVANS

Nekada velika nada ostrvskog fudbala i Manchester Cityja izgubio je šansu da napravi veliku karijeru onog trenutka kada je osuđen na petogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja. On je iskoristio djevojku u jednom baru koja je prema optužnici bila isuviše pijana da bi dala svoj pristanak.

chad-evans-1

Krajem aprila 2012. godine otišao je na odsluženje kazne, dok je pušten na slobodu u novembru 2o14. godine i i dalje tvdi da je nevino optužen, a čak je i njegov tast poznati engleski biznismen osnovao site za otkrivanje istine o njegovom zetu. Ipak, ništa mu nije pomoglo da obnovi karijeru.

OFFER CABARI

Veliki skandal pogodio je Izrael pre nešto više od tri mjeseca kada je otkriveno da je generalni menadžer Makabija iz Petah Tikve uhapšen pod sumnjom da je seksualno zlostavljao maloljetnike u dužem vremenskom periodu, dok su četvorica muškaraca osumnjičeni da su bili njegovi saučesnici.

Takođe tokom istrage je otkriveno da je on davao i novac u zamjenu za seks maloljetnim dječacima, kao i da je bio svjestan toga što čini. Njega tek čeka izricanje kazne.

Pored ovih pojedinačnih seksualnih prestupa nekoliko puta se događalo da je grupa fudbalera bila optužena za to. Pa su tako tokom priprema u Španiji uhapšena devetorica fudbalera Leicestera u maju 2015. godine zbog optužbi za seksualni napad na tri žene.