CRNA HRONIKA

Na cesti Imotski-Grude: U saobraćajnoj nesreći poginuo 11-godišnjak

Dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede

M. Sm.

4.3.2015

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 18,30 dogodila na magistralnom putu Grude-Imotski u mjestu Bobanova Draga smrtno je stradao 11-godišnji dječak, dok su dvije zadobile teške tjelesne povrede, potvrđeno je u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona.

Nakon izvršenog uviđaja koji su obavili pripadnici PU Gride u prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca utvrđeno je da se magistralnom cestom iz smjera Gorice u smjeru Gruda kretalo motorno vozilo marke Nissan tip Patrol, kojim je upravljala S. P. (51) iz Gruda, dok se iz suprotnog smjera kretalo motorno vozilo marke DaimlerChrysler tip A-170, za čijim se volanom nalazio M. R. (21) iz Gruda, a u kojem se kao suvozač nalazio 11-godišnji dječak iz Sovića.

- Iz za sada neutvrđenih razloga, ostvaren je sraz između dvaju vozila pri čemu je 11-godišnji dječak zadobio po život opasne ozljede od kojih je ubrzo podlegao, dok su vozačica Nissana i vozač DaimlerChryslera zadobili tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stepena te su vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Grude prevezenu u SKB Mostar gdje su hospitalizirani. Odluku o daljnjim istražnim radnjama donijet će postupajući kantonalni tužitelj - saopćeno je iz MUP-a ZHK.