BIH

Kadeti odmjerili snage: BiH bolja od Srbije u Tojšićima

Slavili sa 2:0 , a golove postigli Demirović i Mujagić

E. M.

3.3.2015

Naša kadetska selekcija danas je u Tojšićima odigrala prvu kontrolnu utakmicu protiv ršnjaka iz Srbije. Naši momci do 17. godina, savladali su Srbiju sa 2:0,a golove su postigli Ajdin Mujagić u prvom, te Ermedin Demirović u drugom poluvremenu.

Iako je Srbije u prvom poluvremenu bila u tri navrata jako blizu pogotka, naši najbolji kadeti stoječki su izdržali takve situacije i u finišu prvog poluvremena su kaznili goste za promašaje. Po desnoj strani je prošao Demirović, uposlio usamljenog Mujagića, koji sa pet šest metara postiže pogodak.

I u nastavku susreta, BiH je bila dobro organizovana i nije dozvolila protivniku da ih ozbiljnije ugrozi. Drugi pogodak na utakmici, nakon grube greške golmana gostiju Aleksandra Stankovića, postigao je snalažljivi Ermedin Demirović za konačnih 2:0 za BiH.

Bosna i Hercegovina: Marković, Hušić, Bajić, Bojo, Šerbečić, Miletić, Suljić, Mustafić, Musetdanagić, Demirović, Mujagić. Još s igrali: Keranović, Nikić, Vilušić, Hadžiabdić, Ajanić, Behram, Stanić, Delić, Mašić.

Srbija: Stanković, Radić, Dukić, Pejović, Dinga, Ilić, Čermelj, Panović, Mehmedović, Nikšić, Milić. U nastavku su priliku dobili: Šiškov,Cucin, Todorović, Ilić, Stanisavljević, Đokić, Vučićević, Gajić.