LIFESTYLE

S DRUGE STRANE ZAKONA Hrvatski policajac pljačkao pošte, trgovine i apoteke

Osumnjičen da je počinio osam razbojništava

Avaz.ba

3.3.2015

Sesvetski 35-godišnji policajac prokockao je karijeru jer je u proteklih mjesec dana radio stvari s druge strane zakona. Postao je lopov, i to s plastičnim pištoljem koji je u svojim lopovskim operacijama uspio zaraditi oko 62.000 kuna.

Njegovi kolege iz Službe općeg kriminaliteta pokucali su mu na vrata kuće i stavili ga pred gotov čin, piše Jutarnji hr.

Mahom su mu krenuli predočavati dokaze za razbojništva, tačnije za čak njih osam, a za koja osnovano sumnjaju da ih je počinio.

Val pljački započeo je 12. januara. Na metama su mu se našle poslovnice pošte, trgovine i apoteke.

Uglavnom je „operisao“ po Sesvetama, Ivanić Gradu, Kloštar Ivaniću, Štakorovcu, Svetom Ivanu Žabno i Dugom Selu, a pljačkaške ambicije testirao je i na području PU koprivničko-križevačke.

Uglavnom je sve odrađivao prema istom scenariju i to u vlastitom privatnom automobilu! Do svake mete dovozio se svojim vozilom. Nekad prije posla a nekad nakon posla odrađenog u Policijskoj postaji Sesvete.

Maskirao se improviziranom kapom s prorezima za oči. U objekte je ulazio vrlo odvažno, podignute glave i s pištoljem u ruci.

Zaposlenice kojima je prijetio smrću ako im ne preda novac, nisu znale zapravo da je pištolj plastični.

Zadnju lopovsku akciju odradio je 25. februara-

- Po završenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podneseno je nadležnom državnom tužilaštvu. Do okončanja disciplinskog postupka, policijski će službenik rješenjem biti udaljen iz službe - poručili su iz PU zagrebačke.