NOGOMET

Ibraković: Kvalitet je na našoj strani, ali moramo biti oprezni

Obavljen žrijeb četvrtfinala Kupa BiH

Fena

3.3.2015

Komitet za takmičenje Nogometnog saveza BiH danas je u Vogošći obavio žrijeb četvrtfinalnih parova Kupa BiH.

U ovoj fazi takmičenja najvše pažnje privlače susreti između Sarajeva i Borca te gradskih rivala Zrinjskog i Veleža.

Branilac naslova FK Sarajevo u 11 dana s Banjalučanima će igrati čak tri susreta, a prvi je na programu već  7. marta na Koševu u 17. kolu Premijer lige.  

Sportski direktor Abdulah Ibraković istakao je da će njegova ekipa nakon te utakmice imati priliku da dodatno upozna i analizira protivnika za susrete Kupa.

- Želimo prolaz u polufinale. Neće biti jednostavno, pogotovo što u kratkom periodu igramo tri međusobne utakmice. Jedna od njih sigurno će ponuditi neko iznenađenje. Toga se pribojavamo, bez obzira na to što je kvalitet na našoj strani - rekao je Ibraković.

Direktor FK Borac Robert Zrilić kazao je da je forma ekipe, nakon pobjede na startu prvenstva protiv Mladosti, u usponu.

- Sarajevo je objektivno bolja ekipa i trenutno kotira kao najbolji klub u ligi. Slažem se da je Sarajevo favorit, ali Borac nije bez šansi - izjavio je Zrilić.  

Ništa manje interesantne susrete u Mostaru će igrat gradski rivali Zrinjski i Velež.

Admir Velagić, sportski direktor Veleža, kazao je da "i jeste i nije zadovoljan žrijebom".

- Dobro je što nećemo putovati daleko. Znamo odlično i mi njih i oni nas. Očekujem dobre utakmice. Nadam se našem prolasku u polufinale, imamo kvalitet koji možemo pokazati na terenu - izjavio je Velagić.  
 
U ostala dva susreta sastaju se Zvijezda - Olimpic te Mladost i Široki Brijeg.

Sportski direktor Olimpica Edin Prljača smatra da je ekipa s "Otoke" imala dosta sreće u žrijebu.

- Zadovoljni smo s obzirom na to da smo izbjegli Sarajevo, Široki Brijeg i Zrinjski, koji su ispred nas na tabeli. Time ne želimo da umanjimo kvalitet Zvijezde, koja je na dobrom putu da postane stabilan i premijerligaš. Smatram da ne treba da bježimo od uloge favorita - kazao je Prljača.
 
Prve utakmice igrat će se 11. marta (u 15.00 ili 18.00 sati) a revanši 18. marta (u 15.30 ili 18.30 sati).