LIFESTYLE

POTRESNA PRIČA GAIL CHOVAN Nemam grudi, nemam jajnike, ali to je ništa prema mom najvećem bolu!

Nevjerovatna životna sudbina

(Dž. Č.)

3.3.2015

Gejl Čovan (Gail Chovan) nema grudi, ali ima samopouzdanje. Ona kaže da je se zbog toga ljudi često plaše. Ovo je njena priča.

- Imam devetogodišnje blizance koji su duhoviti i magični. Sin Krid voli da nosi marokansku nošnju u školu, a kćerkica Zelda je slijepa što je uvid u način na koji ona doživljava ideju stila. Obično kažemo da "Zelda grli beskućnike" jer nema predrasude i prilazi svima da se pozdravi - kaže Gejl, prenosi Novi portal.

Upoznala sam muža sa kojim sam prošla mnogo toga. Moj rak, djecu koja su rođena prije vremena, smrt oba moja roditelja i Zeldinih 11 operacija na mozgu. Oba djeteta su mi rođena sa toksoplazmozom, parazitom koji utječe na oči i mozak. Oba djeteta imaju cjevčice koje odvode tečnost iz mozga, niz vrat, imaju ih i u stomaku, a kćerka mi ima i napade. Neka cijev se pomjeri, inficira joj se tkivo, ponovo drenaže. Sina Krida nam tada čuvaju prijatelji. Čovjek počne da se pita "zašto uvijek mi".

Onda mi neko kaže "Bog ti daje onoliko koliko možeš da podneseš, a ja ga opsujem jer je ovo previše. Da bih naučila dijete šta je šolja morala sam glavu da joj ubacim unutra i dam da se popiški na ruku da bi shvatila gde šta treba da ide.

Pobijedila sam rak, ali to nije ništa u poređenju sa onim što moja djeca proživljavaju svakog dana.

Najranjivije se osjećam kada se muž Evan i ja posvađamo jer mi se tad čini da nisam voljena. Osjećam da sam lijepa kada sam pored svoje djece. Kada se probudim pored njih ujutru i legnem kraj njih uveče.

Odlučila sam da nakon uklanjanja grudi ne želim rekonstrukciju. To je bila pobjeda mog samopouzdanja nad nesigurnošću. Dok sam odrastala ni moja majka ni sestre nismo imale velike grudi. Mama mi je savjetovala da nosim brus sa jastučićima da bih djelovala ženstvenije, a ja sam uvijek odgovarala da sam ženstvena i bez toga. Kada je došao dan da mi se grudi uklone samo sam pomislila - pa, uklonite ih. Ovo sam ja sada i osjećaj je sjajan. Ožiljci bole, a kao da ponekad osećam bradavice kojih više nema, ali u redu sam.

Nemam jajnike, nemam grudi, ali imam novo poglavlje koje sama mijenjam.