BIH

Spriječena pljenidba stvari bivšoj radnici hotela Tuzla

Obespravljeni radnici izrazili podršku za Sabinu Omić

M. Ahmedić

3.3.2015

Bivšoj radnici hotela Tuzla Sabini Omić danas su u naselju Moluhe, stigli izvršitelji Općinskog Suda u Tuzli kako bi joj zaplijenili imovinu zbog kredita koji je trebala vraćati firma "Ram Invest" koja je vlasnik hotela Tuzla.

"Meni ništa drugo ne preostaje nego da se ubijem", kazala je Omić.

Ispred njene kuće okupilil su se svi članovi sindikata solidarnosti, a u međuvremenu došli su i izvršitelji ispred Sabinine kuće.

Članovi Sindikata solidarnosti nisu dozvolili da joj izvrše pljenidbu, nakon čega su izvršitelji i otišli.

U međuvremenu je Omićevoj i pozlilo, te su radnici pozvali hitnu pomoć, koja je ubrzo i stgla i odvezla omićevu na UKC Tuzla gdje se vrše nad njom ljekarski pregled.

Radnici poručuju da iz Sindikata solidarnosti osim Omićeve neće dozvoliti nijednom obespravljenom radniku da mu se oduzima njegova imovina.

"Ovo je sramota. Došli su da vrše pljenidbu ovoj sirotinji. Ovdje nemaju šta oduzeti i to je razlog zašto nismo dozvolili da izvršitelji vrše pljenidubu Sabini. Dosta joj je njene buke i ima još i bolesno dijete koje boluje od epilepsije. Nek plijene kriminalcima koji vode ovu državu", kazao je Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti TK-a.