LIFESTYLE

Novi detalji biografije: Princezu Dianu zaveo slavni muzičar

Rocker je prepoznatljiv po mnogobrojnim vezama s poznatim damama

(Mi. K.)

3.3.2015

Biografija o Ericu Claptonu, koja će u prodaju biti puštena 12. marta, tvrdi kako su princeza Diana i slavni muzičar postali nešto više od poznanika tokom 1993. godine.

Navodno su odlazili u isti italijanski restoran u Londonu, gdje je Clapton "bacio oko" na Dianu.

- Claptonov prijatelj tvrdi kako je privlačnost među njima bila i više nego očita. Priča je poput filmske, prvo su sramežljivo izmjenjivali poglede. Sve je počelo kad su se Eric i Diana slučajno susreli u restoranu San Lorenzo u Londonu. Nakon što ga je ugledala, Diana je sugestivno uzela kockicu leda, svidio joj se - tvrdi autor biografije Paul Scott.

On tvrdi za Daily Mail da su sigurno bili više od prijatelja, oboje su u to vrijeme bili slobodni, a Eric je uvijek volio izazove, piše "Dnevnik hr".

Inače, rocker je poznat po mnogobrojnim vezama s poznatim damama, poput Cher, Patsy Kensit, Christy Turlington, Sheryl Crowe i Sharon Stone. Ipak, ne može se usporediti s najvećim ljubavnikom među rockerima, Mickom Jaggerom.

Tokom 1990. godine, dok je bio u vezi s Carlom Bruni, Clapton je zamolio Jaggera da ništa ne pokušava s njegovom djevojkom.

- Bojao se da Jagger neće moći odoljeti, a da ne pokuša nešto s lijepom Francuskinjom. Bio je zaljubljen u Carlu i molio je Jaggera da se ovaj put suzdrži - ističe Paul Scott.