LJEPOTA I MODA

OD NJIH JE SVE KRENULO Evo kako se nekad poziralo ispred automobila

Fotografije poznatih modela iz 60-ih, 70-ih i 80- ih godina

Autor:Dž. Č.

3.3.2015

Šetnja po pistama u kreacijama poznatih dizajnera, fotografisanje na plaži u šarenim "krpicama", smješkanje na zakuskama i naslovnicima magazina nekada je bio "posao" žena poznatih i istaknutih muškaraca, dok su danas ove iste aktivnosti, nazvane modelingom, manekenstvom i jet setom, jedan od vodećih biznisa u svijetu.

Poziranje ispred automobila je oduvijek bio trend modela i manekenki, a to dokazuju i fotografije modela iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. Sigurno je da ćete primjetiti razlike u načinu odijevanja i stilu poziranja između nekadašnjih i današnjih modela. Prošlih godina fotografi su nastojali istaći prirodnu ljepotu žene, njenu gracioznost i šarm, dok se danas sve više pažnja usmjerava na materijalno bogatstvo slike.

Također, samo nekolicina djevojka se usuđivala 60-ih, pa donekle i 70-ih godina pokazati svoje tijelo, odnosno skinuti se pred kamerom. Većinu njih su nazivali nemoralnim zbog njihovih golišavih fotografija koje su danas postale trend kako modela, tako i običnih djevojaka.

Pogledajte kako se poziralo ispred automobila 60-ih, 70-ih i 80-ih godina:

1

2

3

4

5

7

8

9

10

11