DIJASPORA

Frankfurtska BiH savladala srbijanski Tempo

Bosna na sedmom mjestu Kreisoberlige

B . Šišić

3.3.2015

Nogometni klub Bosna i Hercegovina iz njemačkog grada Frankfurta u posljednjoj odigranoj utakmici protiv srbijanke ekipe Tempo pobjedila je rezultatom od 3:1.

Ovom pobjedom Bosna se nalazi na sedmom mjestu Kreisoberlige grada Frankfurta sa 36 osvojenih bodova,dok se Tempo nalazi  na 12.mjestu sa 30 bodova.

Prvi gol za Bosnu postigao je fenomenalni Adis Pita u 53.minuti, drugi gol postigao je Nikola Anjdelic u 66.minuti, a u 81. minuti  utakmice nogometas Tempa Anil Kapoor smanjio je rezultat na 2:1.

Nakon sto je u 46. minuti utakmice klupu zamjenio zelenim terenom,a dosao na mjesto Mersuda Jusufovica, mladi fudbaler Alen Tahirovic u 85. minuti utakmice postigao je treci gol za Bosnu i tako odlucio i konacan rezultat utakmice.

 Ovaj put na klupi kao rezervni igraci Bosne bili su Mirsen Cakrlija, Adis Grabovica i Alen Tahirovic koji je kasnije usao u igru.

Trener Bosne je Rasim Grabovica, a Tempa Vladimir Matijevic.

- Ova pobjeda nam je bila veoma vazna i nasi fudbaleri su jos jednom pokazali, da mogu, umiju i znaju doci do pobjede. Idemo dalje, i nadamo se da cemo do kraja prvensta biti u samom vrhu tabele - rekao nam Grabovica.

 Sastav Bosne: Ahmed Selimovic, Nikola Anjdelic, Remzudin Vulic, Kenan Kovacevic, Sadedin Kahrovic, Mersud Jusufovic, Sead Kavgic, Nermin Polimac, Kenan Hot, Adem Brajanac  i  Adis Pita.

Sastav Tempa: Stefan Njegic, Ivica Simonovski, Nikola Matejevic, Goran Todic, Aleksandar Nikola Davidovic,Nikola Jovanovic, Anil Kapoor, Bore Markovic, Milos Rajkovic, Miroslav Marinkovic i Aleksandar Maksimovic.