REGION

Unuka poznatog glumca iz "Boljeg života" ubila majku i babu satarom

Suprug Teodore Viktorović jučer prijavio zločin

(Dž. Č.)

3.3.2015

Porodica Teodore Viktorović (39) koja je optužena da je, pred dvomjesečnom bebom, ubila svoju majku i baku satarom, poznata je u kraju u kojem žive, ali i u široj javnosti. Oliver Viktorović, njen pokojni  otac, bio je redatelj, inače sin čuvenog glumca Mihajla Viktorovića.

Oliver se razvo od Teodorine majke Ljiljane, ali su ostali u dobrim odnosima i sve je činio za svoju jedinicu. Ljiljanina porodica se u Mileševsku doselila prije pedesetak godina i Ljilja je odrasla u tom kraj.

mihajlo-viktorovic-kao-ciganovic-u-boljem-zivotu

Foto: Arhiva (Mihajlo Viktorović poznat iz serije "Bolji život")

Radila je kao filmski producent, bila je i na RTS-u, a nedavno je otišla u penziju. Kako kažu komšije, Ljilja je na sve načine pokušavala da zaposli i kćerku i zeta, a Teodora je čak u nekoliko navrata statirala u nekim filmskim projektima, dok je njen suprug, povremeno, radio u pozorištu, pišu “Novosti”.

Podsjetimo, jučer oko 10 sati, Teodora Viktorović (39) je prema prvim policijskim informacijama u porodičnom stanu u Mileševskoj 33, sa više udaraca satarom u glavu, ubila majku Ljiljanu Đukić (61) i baku Ivanku Đukić (90).

Policija je uhapsila i Teodorinog nevjenčanog supruga Borislava Stamenkova, koji je i prijavio zločin. Njegova priča o nemilom događaju se ne uklapa sa dokazima pronađenim na licu mjesta, pišu mediji. Sumnja se da su Ljiljana i Ivanka, ubijene tokom noći ili rano ujutru, a ne u popodnevnim satima kako je Stamenkov prijavio. To ukazuje da je htio da prikrije ili pomogne u izvršenju zločina.