BIH

Galijašević poslao isti sastav Vlade ZDK

Danas sjednica Kolegija Skupštine

V. B.

3.3.2015

Nakon što su se prošle sedmice, zajedničkim saopćenjem za javnost oglasili kantonalni odbori stranaka vladajuće koalicije u Zeničko-dobojskom kantonu SDA, DF-Željko Komšić i NHNS/HDZ, manadatar Miralem Galijašević (SDA) je obavijestio predsjedavajuću Skupštine ZDK Draženku Subašić (DF) da neće biti promjena u njegovom prijedlogu za Vladu ZDK.

Podsjetimo, stranke su najavile kako nisu spremne udovoljiti stavu Kolegija SZDK, te da ostaju pri svojim prijedlozima za ministarske pozicije u Vladi ZDK.

- Nisam imao šta novo ponuditi, jer sam od stranaka dobio iste prijedloge. Već u petak sam o tome obavijestio i predsjedavajuću SZDK - kaže Galijašević, čija će Vlada, barem na početku, biti bez žena na čelu bilo kojeg ministarstva.

Predsjedavajuća SZDK potvrdila nam je da je zaprimila isti prijedlog, te da će već danas u 14 sati biti održana nova sjednica Kolegija SZDK, na kojoj će za petak biti zakazana sjednica Skupštine i potvrđena nova Vlada ZDK.

-Stranke nisu uspjele naći nove kandidate. Ali, ako ništa poslali smo poruku da, ako je kasno za ZDK, nije za druge kantone- kaže Subašićka. Na pitanje da li će napuštanje pregovora čelnika njene starnke o Vladi Federacije BiH imati reperkusije na ZDK, ona ističe da nema nikakve nove informacije, te da će nastaviti započetu proceduru formiranja Vlade ZDK sa SDA i HNS/HDZ-om.