GLOBUS

Novi detalji o najvećem krvniku današnjice: "Bio je najbolji radnik"!

U javnost curi sve više detalja o nekad uzornom studentu

Autor:(A. Vr.)

2.3.2015

Otkad je otkriven identitet najvećeg krivnika današnjice, u javnost curi sve više detalja o nekad uzornom studentu Mohammedu Emwaziju (26) koji je široj javnosti postao poznat pod nadimkom Jihadi John.

Tako se oglasio i njegov bivši poslodavac koji je rekao da je tada 21-godišnji mladić bio nabolji radnik kojeg su ikada imali.

- Bio je jako dobar s ljudima. Miran i pristojan. Došao je na naša vrata i dao nas svoj CV, prisjetio se voditelj IT kompanije iz Kuvajta.

Radnici su, prisjetio se, bilo iznenađeno činjenicom da se neko iz Londona odlučio za rad u Kuvajtu. Ali nakon zvjezdanog probnog razdoblja Britanac je nestao u aprila 2010. godine, nakon putovanja u London.

jihadi-66

- Kako je neko miran i tih poput njega mogao postati muškarac kojeg viđamo na vijestima? Jednostavno nije logično da je to taj tip, rekao je bivši šef Jihadi Johna.

Poznato je i više detalja o njegovoj porodici. Mohammedov otac porodicu je iz Kuvajta preselio u London nakon optužbi da je surađivao sa snagama Saddama Husseina. Jasem Emwazi navodno je konzervativni, agresivni musliman koji je svoju djecu štitio od zapadne kulture.

Vjeruje se da se trenutno skriva u Kuvajtu, nakon što je prošle sedmice njegov sin identificiran kao "maskirani mesar" Islamske države, odnosno čovjek koji odrubljuje glave njihovim taocima, piše Daily Mail.