BIH

U petak Drugi sajam karijera u Livnu

U prostorijama Ekonomske škole

Ale Kamber

2.3.2015

Zagrebački klub livanjskih studenata pokrenuo je prošle godine projekat "Sajam karijera HBŽ", čiji je cilj upoznati maturante srednjih škola na području Livanjskog kantona sa mogućnošću studiranja u Zagrebu, kao i sa načinom polaganja državne mature, odnosno potrebnim preduvjetima za upis pojedinih fakulteta.

Ove godine u tu će svrhu u livanjskoj Ekonomskoj školi u petak, 6. marta, sa početkom u 12 sati biti organiziran Drugi sajam karijera za maturante na kojem će svaki fakultet Sveučilišta Zagreb imati svoj štand na kojem će predstaviti svoj fakultet, podijeliti materijale i brošure, te podijeliti svoje iskustvo sa maturantima Livanjskog kantona. Također, u subotu će biti održana prezentacija i simulacija državne mature u prostorijama livanjske gimnazije od 8 sati, gdje će nastojati maturantima što bolje približiti pristup ispitu državne mature.

Projekat i ove godine podržavaju Ministarstvo obrazovanja LK, Općina Livno, Sveučilište Zagreb, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta caffe bar "Space" Livno, Club "Roko" Zagreb, Eko etno ranč "Lištanac", Restoran "Panorama Pavić", Piterija Ivo Zagreb, FMGG Gorica Livno, te Tiskara "Periša".