LIFESTYLE

Saznajte šta se događa sa tijelom osobe koja premine tokom leta u avionu

Od osoblja se očekuje da zna kako da reaguje

Autor:(D. K.)

2.3.2015

Zanima li vas što će se događati s vašim tijelom ako postanete jedan od rijetkih nesretnika čiji se život okončao tokom leta avionom?

Dakle, kada neko umre tokom leta putničkog aviona, osoblje se mora pobrinuti za tijelo, izbezumljene putnike i ograničeni prostor.

Iako ste možda pomislili da je tijelo najjednostavnije smjestiti u prazni zahod, problem s tom opcijom je taj što će tijelo u nekom trenutku najvjerojatnije završili na podu i, lako moguće, blokirati vrata. A izvlačenje u takvoj situaciji bi značilo rastavljanje zrakoplova, piše "Metro".

Glasnogovornik "Birtish Airwaysa" objasnio je za "Daily Mail" da od svog kabinskog osoblja očekuju da se prema preminulom putniku odnose s dostojanstvom i poštovanjem, prenosi Dnevnik.hr.

- To obično uključuje premještanje preminulog na slobodno mjesto u što privatnijem dijelu aviona- objasnio je. Tijelo se pokrije dekom.

Nakon toga, zadatak posade je koncentrisati se na brigu o članovima porodice, prijateljima i saputnicima preminulog, te im dati podrušku i osigurati privatnost u tim izuzetno stresnim i traumatičnim trenucima.

Inače, mnogi putnički avioni, posebno oni koji putuju na duže relacije, opremljeni su vrećama ili 'ormarima' za tijela.