GLOBUS

RUŠILI SVE PRED SOBOM! Studenti američkog univerziteta Michigan u odmaralištu napravili štetu od skoro pola miliona dolara!

Oborili svjetski rekord u pričinjenoj materijalnoj šteti za tulumarenje

Autor:(D. K.)

2.3.2015

Studenti univerziteta Michigan po svemu su sudeći uspjeli oboriti svjetski rekord u pričinjenoj materijalnoj šteti za tulumarenje, jer su čelnici odmarališta "Treetops" u Gaylordu u subotu potvrdili da će u ime odštete tražiti čak 430.000 američkih dolara.

U taj su iznos računovođe i advokati "Treetopsa" uračunali sve što su mogli, od troškova građevinskih radova pa do naknade štete za narušen ugled. Međutim, glavni menadžer "Treetopsa" Barry Owens izrazio je sumnju da će članovi "bratstva" podmiriti što se od njih traži.

Bratstvu naziva "Sigma Alpha Mu" je u međuvremenu od univerziteta zabranjeno djelovanje na čak četiri godine, no na svojoj internet stranici je prihvatilo odgovornost, uputilo izvinjenje i izrazilo namjeru da finansijski učestvuje u pokrivanju štete, prenosi Dnevnik.hr.

U sravnavanju 53 sobe sa zemljom sredinom januara učestvovalo je više od 120 razularenih studenata, među kojima je bilo i mnogo djevojaka, članica sestrinstva "Sigma Delta Tau".

Lokalna policija još od tada vodi istragu, međutim sve do danas niko od studenata nije uhapšen ili optužen.